Kek hamuruna ne katılır?
Basit kek tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu.
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.
Normal kek tarifi malzemeleri nelerdir?
“Klasik Kek (Yumuşak)” tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Keki en iyi ne kabartır?
5- Konveksiyon modunda pişirilen kekler daha iyi kabarır. Kürdan veya çatalla bastırıldığında kek temiz çıkıyorsa hemen fırından çıkarın, olduğu gibi sabitlenir, süngerimsi bir kek elde etmezsiniz! 6- Kekinizi ters çevirin, üzerini bir bezle örtün ve bekleyin.
Kuru maya kekte kullanılır mı?
Bu tarifte “Maya keki nasıl yapılır?” veya “Maya keki tarifi nedir?” diye soranların tüm sorularına cevap veriyoruz. İçerisinde kuru maya bulunur. Kuru maya kabartma tozu görevini üstlenir ve hamurun çabuk kabarmasını sağlar.
Kekin çökmemesi için ne yapılmalı?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açın. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaş yavaş değişmesine izin verin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Hamura neden yoğurt konur?
Yoğurt hamura kıvam verir ama piştikten sonra kabarmasını ve sertleşmesini etkiler.
Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?
Kabartma tozu sütlü keklerde çok işe yarıyor ve ben genelde ikisini birden tercih ediyorum.
Anne keki malzemeleri nelerdir?
Plasenta için malzemeler: 4 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 su bardağı un. Dış kaplaması için; Kavrulmuş susam Yapılışı: Yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyun.
Kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
Kek yapma ipuçları: Kek malzemeleri doğru sırayla eklenmelidir. Sıvılar yüksek hızda çırpılmalıdır. Katılar yağlanmalı ve yavaşça unlanmalıdır. Fırın önceden ısıtılmalıdır.
Bir dilim ev yapımı kek kaç?
En sık sorulan ev yapımı kekin kaç kalori olduğu sorusunun cevabı 140 ila 180 kalori arasındadır ancak bu değer içerdiği çeşitli katkı maddelerine göre değişmektedir. 1 porsiyon aynı kalori değerine denk gelmektedir. 100 gram sade kek ise yaklaşık 350 kalori içermektedir.
Kek hangi rafta pişer?
Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha
Çok güzel kabaran kek neden söner?
Çok soğuk malzemeler kekin yapısında sorunlara yol açabilir. Kekiniz çok fazla kabarmayabilir veya çok fazla kabarsa bile fırından çıkardığınızda hava kaybedebilir çünkü içi henüz tam kıvamına gelmemiştir. Bunu önlemek için kek malzemelerini çalışma yüzeyine koyun ve kek pişirmeye başlamadan önce soğumasını bekleyin.
Kekin sertleşmemesi için ne yapmalı?
Pastayı saklarken, içine mumlu kağıt veya buzdolabı poşetleri doldurun. Hava geçirmez şekilde kapattıktan sonra buzdolabında veya dondurucuda saklayın. Bu, pastanın daha sonra kurumasını önleyecektir.
Kek hamuru ne ile karıştırılır?
Kek hamuru yapma ipuçları! Unu derin bir kaseye eleyin ve kabartma tozunu ekleyin. Bir kaşık veya mikserin spiral uçlarını kullanarak düşük hızda 1-2 dakika karıştırın ve unla birlikte tekrar eleyin.
Kekin çökmemesi için ne yapılmalı?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açın. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaş yavaş değişmesine izin verin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
Kek yapma ipuçları: Kek malzemeleri doğru sırayla eklenmelidir. Sıvılar yüksek hızda çırpılmalıdır. Katılar yağlanmalı ve yavaşça unlanmalıdır. Fırın önceden ısıtılmalıdır.
Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?
Kabartma tozu sütlü keklerde çok işe yarıyor ve ben genelde ikisini birden tercih ediyorum.